NEJZDRAVĚJŠÍ POTRAVINY
Příspěvky
SKOŘICE a její příznivý vliv na cukrovku
7. 4. 2010
Skořice patří k oblíbeným kořením a bez její typické chuti a vůně si neumíme představit nejednu stálici české kuchyně. Víte ale, že je skořice také lék?
STEVIA - přírodní dia sladidlo i lék
4. 3. 2010
Stevia sladká - stevie (Stevia rebaudiana) - nový bojovník proti obezitě. Stevia je sladká a nemá přitom žádné kalorie, navíc má i léčivé účinky.
VLAŠSKÉ OŘECHY - nejen pro zdravý mozek
3. 3. 2010
Vlašské ořechy jsou doslova nabité cennými látkami. Obsahují zejména rostlinné omega-3 mastné kyseliny, vitamíny E, B6, rostlinné steroly, vlákninu, polyfenoly, draslík, hořčík, bílkoviny, vlákninu a arginin.
RAJČATA - zdroj vitamínů z ráje
3. 3. 2010
Jsou ohromnou zásobárnou vitamínů, antioxidantů, lykopenů, karotenů, biotinu, niacinu, tyraminu. Obsahují draslík, kyselinu listovou, zinek a vlákninu. Rajčata mají jen minimální množství kalorií, a proto jsou vhodnou potravou při redukci hmotnosti.
RAKYTNÍK ŘEŠETLÁKOVÝ - vitamínová bomba
3. 3. 2010
Neinformovaného člověka stěží napadne, že rozložitý keř se stříbřitými podlouhlými lístky a oranžovými bobulemi, který každodenně vídá na ulici jako okrasný strom, obsahuje řadu látek, které významně a příznivě mohou ovlivnit jeho zdraví.
HLÍVA ÚSTŘIČNÁ - elixír mládí a skvělého zdraví
3. 3. 2010
Hlíva ustřičná je úplným elixírem zdraví a mládí, má nejeden léčivý účinek.
KUSTOVNICE ČÍNSKÁ (GOJI) - záruka dlouhověkosti
3. 3. 2010
Kustovnice čínská patří mezi klenoty tradiční čínské medicíny. Výrazně posiluje obranyschopnost a imunitu organismu.
CHLORELA - mořská řasa pro zdravý život
3. 3. 2010
Chlorella Japan je tmavozelená sladkovodní řasa Chlorella vulgaris.
Je bohatým zdrojem především chlorofylu, vitamínů, minerálních látek, aminokyselin, karotenoidů a růstového faktoru CGF.
CIBULE a ČESNEK - základ pevného zdraví
3. 3. 2010
Cibule tvoří základ mnoha jídel a česnek je snad nejběžnější ochucovadlo mnoha slaných jídel. Tyto dvě cibuloviny tak máme doma prakticky neustále a to ani netušíme, co vše se v nich skrývá. Nejen že jsou neuvěřitelně zdravé, uplatní se také jako spolehlivé domácí léky. Jejich využití je velice široké a léčivé vlastnosti nedocenitelné.
TIBETSKÁ HOUBA - přírodní kefír
3. 3. 2010
Tibetská mléčná houba byla vypěstována mnichy a se svými léčivými vlastnostmi se uplatňuje v mnoha oblastech lidského zdraví.